Om

364_om_ossJag heter Barbro Stjerndahl och jag bor i ett hus i den härliga staden Lysekil på västkusten. Min familj består av min sambo Tomas och vår son Niklas samt våra två underbara Welsh springer spaniel-flickor Märta och Jojo.

Jag är utbildad lydnads och agility instruktör, samt problemhundsutredare. Jag är aktiv på Orust hundägarförening som instruktör sedan -95… Det är inte klokt vad tiden går.

Det var där jag träffade Pia Myrseth och hennes underbara Birk så efter det var valet lätt det måste bli en Welsh. Tack Pia!

 Jag har alltid älskat hundar, redan när jag var liten gick jag hundpromenader med kvarterets alla olika hundar. Min första hund Bella en glad och mycket livlig blandras,
tyvärr kunde jag inte ha kvar henne hos mej utan hon fick flytta hem till mina föräldrar.

Hon fick oss (min pappa och jag) att inse att det inte alltid var så lätt att fostra en hund och att vi ville lära oss mer. Så när hundklubben hemma ordnade ett föredrag med Anders Hallgren föll många bitar på plats. Tyvärr blev Bella bara fyra år, men vi hade insett att vi inte kunde vara utan hund i familjen. Valet föll på en golden retriever och så kom Goldie in i våra liv. Goldie var Bellas raka motsatts, lugn trygg och alltid redo att vara tillags. Några år senare utökades familjen med ytterligare en golden flicka lilla Zilla. Om Goldie var stadig och rejäl så var Zilla ”fröken förnäm” hon begrep aldrig riktigt varför man skulle träna och lära sig saker det räcker väll med att vara söt….

Min första Welsh var Lezedas Cockles Of My Heart – ”Jippie”. Vad mycket roligt vi hade tillsammans med Pias älskade welshar ”Birk” och ”Ronja”. Tre härliga hundar som säkert har det bra i hundarnas himmel, men vad tomt det är utan dom. Nästa Welsh blev Dagsländans Undis, min älskade Joy. Som var min trogna följeslagare i 12 år. Sedan behöll jag Stjärndalens Dessirée, vår Jess som blev vår trogna kompis i 11 år. Därefter utökades familjen med Wermlandias Camembert, vår lilla Jojo. 2016 utökades familjen igen, då kom lilla Dagsländans Märta hem till oss. Mer om dessa under fliken Våra hundar. När jag inte håller på med hundar så är jag gärna ute i vår trädgård där det alltid finns något att sysselsätta sig med. Ibland växer det mer än man vill….. Och är det inte ogräs som skall rensas så finns det alltid några slemmiga mördarsniglar att jaga!
Annonser